Nyt showroom af Bunn Studio

Designduoen Bunn Studio har redesignet showroomet i Mejlborg, som deles af Garde Hvalsøe og Dinesen. Indretningen byder på flere klassikere såvel som helt nye design i Garde Hvalsøes verden af eksklusive snedkerløsninger.

Detaljer

Case

Bag om projektet

Type

Walk-in, Garderobe, Showroom, Køkken

Model

Pilaster, GH Glass, Merge, Solid, Dinesen

Materiale

Ahorn, Røget eg, Dinesen Eg – HeartOak, Invisible olie, Marmor

Garde Hvalsøe er kendt for at tænke i helheder – og tro mod den holistiske tilgang er showroomet i Aarhus blevet fornyet med respekt for Mejlborgs historiske ramme. Bag redesignet står Bunn Studio, der har skabt et ekstraordinært showroom i bygningen fra 1898, hvor Garde Hvalsøes møbelkollektioner og skræddersyede interiørløsninger præsenteres på inspirerende vis.

Det 600 m2 store showroom er fordelt på to etager med seks forskellige rum og udfolder Garde Hvalsøes og Dinesens fælles passion for træ og enestående håndværk. Med de smukke plankegulve som fundament byder indretningen på et kurateret udvalg af tidløse møbeldesign, eksklusive snedkerkøkkener og luksuriøse walk-in-garderober.

Bunn Studio har taget udgangspunkt i det varme og bløde lys, der falder ind gennem de store vinduer mod Aarhus Havn og Kystvejen, og ladet det sætte stemningen for hele showroomet. Målet var at skabe en tilbagelænet og gæstfri atmosfære, hvor man som besøgende kan tilbringe en hel dag. Det nye Mejlborg showroom inviterer således til at sætte farten ned og blive bevidst om de detaljer, der kendetegner snedkermøbler og tidløst design – og helt grundlæggende overgive sig til den sanselige oplevelse af hele Garde Hvalsøe universet.

”Bunn Studio har skabt et lyst og smukt showroom, der danner en udsøgt ramme om vores håndværk og evige jagt på kvalitet og samtidig viser Garde Hvalsøes holistiske tilgang til design.”

For at opnå en uhøjtidelig og hjemlig stemning har Bunn Studio tilføjet et komplet badeværelse og soveværelse til showroomet – designoplevelser, der rækker ud over det konventionelle og understreger, at Garde Hvalsøe favner bredt inden for skræddersyet interiør. Bunn Studio har blandt andet designet et badekar såvel som en seng med en specialfremstillet DUX-madras, hvilket gør det nemt at visualisere en mastersuite med skræddersyede Garde Hvalsøe møbler i sit eget hjem.

Med sin arkitektur og imposante fremtræden skaber Mejlborg en fascinerende kontrast til den nutidige minimalisme, som karakteriserer Garde Hvalsøe brandet. For at fremhæve kontrasten på en måde, der respekterer essensen af både renæssancebygningen og brandet, har Bunn Studio kombineret originale elementer som ornamenterede søjler, træpaneler og håndmalede glaslofter med det nye Pilaster modulsystems lette, åbne natur og et nyt garderobedesign, der kombinerer træ og glas. Resultatet er en eklektisk og kontrastfyldt kombination af bløde kurver og skarpe linjer, som er med til at gøre det nye showroom til en ekstraordinær oplevelse.

Ved at arbejde med eksisterende rumlige kvaliteter som de slanke proportioner og loftshøjden har Bunn Studio skabt et åbent rum, hvor besøgende kan se fra indgangen til spejlet i den modsatte ende af showroomet i én lang, ubrudt linje. Indretningen byder på elementer fra en klassisk amerikansk high-end-lejlighed og omfatter både indgang/køkken, loungeområde og soveværelse med fokus på selvforkælelse.

Farverne er nøje udvalgt som en hyldest til de originale elementer. Den mørke chokoladebrune nuance på væggene er med til at fremhæve det smukke loft og skaber en intim og hyggelig atmosfære i det højloftede rum. Samtidig har Bunn Studio kombineret de naturlige jordfarver på søjler og vægge med lysere, mere moderne farvetoner såsom blåt sengetøj med reference til den klassiske nålestribede skjorte, rød Verona Rossa-sten på toiletmøblet og en citrongul skærm på gulvlampen i loungeområdet ud fra et ønske om at forene historiens vingesus med en indbydende atmosfære og et markant såvel som vedkommende udtryk.

Grundlægger Søren Hvalsøe Garde fortæller om baggrunden for at skabe et nyt showroom i Aarhus:

”Redesignet af showroomet i Aarhus er et naturligt skridt i vores udvikling og grundlæggende ønske om at give kunderne en ekstraordinær oplevelse. Bunn Studio har skabt et lyst og smukt showroom, der danner en udsøgt ramme om vores håndværk og evige jagt på kvalitet og samtidig viser Garde Hvalsøes holistiske tilgang til design.”